Spring til indhold

Lad os få brudt op i blokkene

Dansk Folkepartis nye formand har i dag meldt ud, at hans betingelse for at støtte en ’blå’ regering er, at den skal arbejde for dansk udmeldelse af den europæiske menneskerettighedskonvention. Det lyder som et ekko af budskabet fra Nye Borgerlige op til sidste valgkamp, hvilket var en af grundende til, at jeg i ’Befrielsen Øjeblik’ foreslog et politisk samarbejde henover den meget omtalte ’midte’ for at frigøre dansk politik fra de yderste fløje.

Ja, det bliver bøvlet, men det dur ikke, at Danmark regeres på en afstandtagen til forpligtende, internationalt samarbejde (højrefløjen) eller en absolut og firkantet lighedstænkning, der spænder ben for fornyelse af det danske samfund (venstrefløjen).’Danmark kan mere,’ siger statsministeren. Ja da – og vi skal KUNNE meget mere.

Den grønne omstilling kommer til at koste milliarder på kort sigt. Og vi kommer til at skulle øge vores NATO-bidrag betydeligt i de kommende år. Vores samfundsøkonomi er robust, men vi SKAL skrue op på vores ambitionsniveau og sætte et højere mål for fremtidens Danmark. Det lykkes vi ikke med via intentionspolitik og små hop på stedet.

Grundlæggende forandringer for at skabe varige forbedringer vil kræve, at vi gentænker den måde vi driver den offentlige sektor på. At vi sætter fuld gang i digitalisering, at vi laver nye arbejdsmarkedsreformer, så fremtidens pensionister om 20, 30, 40 år er sikker på ordentlig omsorg – og en helt masse andet, som pt. drukner i drilleri. Når et mindretal, der vil sætte den såkaldte beløbsgrænse ned fra 448.000 til 375.000 for alle, og et andet mindretal, der vil sætte den ned til 365.000 (men ikke for alle), ikke kan finde hinanden i en situation, hvor vores erhvervsliv skriger på arbejdskraft, er der noget helt galt.Der er brug for at få brudt op i blokkene. Det vil Moderaterne.
Vil du være med til at sætte et højere mål for fremtidens Danmark, så overvej lige at melde dig ind HER