Spring til indhold

Absurd teater

Ekstrabladet bringer lækkede informationer fra vores sikkerhedstjenester om, at IS planlægger med bortførelser af børn i det afsnit af den lejr, hvor de danske børn i Syrien opholder sig. Vi ved allerede fra åbne kilder, at Center for Terroranalyse advarer mod radikalisering af børnene. De udgør en potentiel sikkerhedsrisiko – og kommer de i hænderne på IS øges den markant. Men vi ved ikke om informationerne i avisen er rigtige. Og vi kan heller ikke få det at vide. End ikke under ’skærpet fortrolighed’ på dagens møde i Udenrigspolitisk Nævn, som jeg selv deltog i.

Regeringen nægter at tage børnene hjem, og ”det er klogt”, siger de. Men klogskaben skal jo holdes op mod risikoen for, at børnene udvikler sig til tikkende terrorbomber og på et senere tidspunkt finder deres vej retur til Danmark.

Jeg har snart været folketingsmedlem i 27 år, men aldrig oplevet et så absurd teater.

Et flertal i Folketinget vil ikke tage børnene hjem, men jeg tror det flertal ville smuldre, hvis det er rigtigt, at der er en risiko á la den, der er beskrevet i avisen. At flertallet støtter op uden at få sikker vide, er mig en gåde.

Lad os tage de 19 børn hjem, medens de endnu er så små, at de kan rettes op og til. Og døm så deres mødre. Det er ikke svært, for i min regering gennemførte vi op til seks års fængsel alene ved indrejse og ophold i de IS-kontrollerede områder. Og det er altså ikke svært at bevise.

Lad os være realistiske og pragmatiske. På et tidspunkt kommer børnene til Danmark (jeg tager gerne væddemål), og så er det altså langt bedre at gøre det kontrolleret og fornuftigt nu, fremfor at afvente årelange retssager.